Õpetaja Naatan Haamer rääkis raeplatsil sellest, kuidas jõule oodata nii, et rõõmu jätkuks pärast pühigi

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Neljas advendiküünal süttis Tartu raeplatsil täna õhtupimeduses heade soovide saatel.

Tartu Ülikooli-Jaani koguduse abiõpetaja Naatan Haamer rääkis oma lapsepõlvetundest, kuidas siis oli jõule hea oodata. Aga kui jõulukingid lõpuks käes, et kuidas seejärel täitis ta hinge kurbus -  nüüd on pühad otsas. Naatan Haamer küsis, kuidas oodata midagi, et sest ootusest jätkuks rõõmu ka pärast ootamist.

Kui Jeesus Kristus sündis, muutis see sündmus tervet maailma. Naatan Haamer palus seepärast jõulupühadele mõeldes inimestel uskuda, et kui sünnivad niisugused imed, siis on kõik võimalik ja muretseda ning kurta pole vaja. Ta ütles, et jõule on hea oodata nii, et iga inimene püüaks muuta midagi iseenda sees, kas enda mõtlemises või suhtumises või midagi tehes. See muutus võib aidata teda pärast pühi ja uutel argipäevadel maailmast rõõmu edasi tunda.

Abilinnapea Mihkel Lees palus hoida Tartut kui tarkuse linna ning ka kui Tartu vaimu ja Euroopa kultuuripealinna. Aga palus igaühel mõelda neile lähedastele, keda argirutiinis nad just sagedasti ei kohta, ja hoida meeles neid nüüd.

Raekoja plats oli saginat täis, inimesi ei olnud liiga palju. Valgusküla säras, lapsed karussellitasid, ringi tuiskas hobuserakend ja ponigi kõndis, väike ratsanik seljas. Sadas ka lund, mis sest et see vaid majaseinte valgus- ja heliinstallatsioon oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles