Toomapäeva jõulukontsert tõi Otepääl saali rahvast täis, lõpuks kõlas halleluuja (2)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Otepää kultuurimajas mängisid täna ansamblid Lõõtsa Väntsutajad ja Perepill. Väike pildigalerii veenab, et rahvamuusikud tõid saali rahvast täis.

Kalle Raidsalu ja Rene Raidsalu esitasid oma Teppo lõõtsadel ka jõulumuusikat, mis selle pilli puhul sugugi tavaline ei ole.

Muusikuid oli laval aga terve rida. Viiuleil mängisid Adeele Mirjam Kääramees ja Karmen Kääramees, akordioneil Kalle ja Rene Raidsalu ning Merilii Hirs, bassimees on Leho Liiv ning solist Ingrid Sinilaht.

Rene Raidsalu kirjeldas sündmust nii: «Otepää võrratu publik andis meile imelise emotsiooni, ja andis selle ka inimestele saalis. Aplaus ei tahtnud katkeda. Nii Teppo lõõtsadel mängitud jõululood, Ingridi südametesse lauldud jõululaulud, Karmeni ja Adeele Mirjami viiulipalad, akordionite trio kui ka lõpulooks valitud Leonhard Coheni «Halleluuja» sulatasid meie ja publiku südamed. Pärast kontserti tulid inimesed, pisarapärl silmanurgas, meid kallistama ja tänama võimsa emotsiooni eest! Uuh, kui armas see oli!»

Kui nüüd pilk veel korraks Eesti rahvakalendrisse heita, siis täna, 21. detsember on toomapäev, mis märgib jõuluaja algust.

Talvine pööripäev on aga homme ning see tähendab, et ees on kõige pikem öö ja kõige lühem päev. Ometi on selles pööripäevas suur lootus, sest valgust vähemaks enam ei jää, vaid seda tuleb iga päevaga tasakesi juurde. Ilmateade lubab homseks kuni 5 kraadi sooja.

Kes nii kaugele luges, saab preemiaks vaadata vana-aja-hõngulisi pilte lõõtsamaestrost ja tänase kontserdi juhist Kalle Raidsalust, kes oma 75 eluaastast on 70 aastat pilli mänginud. Ja muusikat peale kuulata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles