Raadio Elmari tuntud hääled räägivad end eetrisse Tartu raeplatsilt

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Raadiotegijad Kristiina Kraut, Egon Pentjärv, Priit Rand ja Ele Adamson.
Raadiotegijad Kristiina Kraut, Egon Pentjärv, Priit Rand ja Ele Adamson. Foto: Laila Kaasik

Raadio Elmari stuudio asub täna ja homme Tartu Raekoja platsil. Kella 13 paiku olid seal mikrofonide taga Kristiina Kraus ja Priit Rand, helinivool hoidis silma peal Egon Pentjärv.

Raadioajakirjanikud olid kõik elevil ja rõõmsad, sest olla oma stuudioga pühade eel keset Tartu üht kõige rahvarohkemat paika, tõstab meeleolu ja lisab energiat.

Ka raeplatsile tulnud tartlased saavad nüüd klaasist seinale koputada ja saatejuhtidele tervitusi öelda või paluda midagi eetrisse läkitada kellelegi, kes on kallis ja kuulab sedasama raadiot kaugel.

Priit Rand ütles, et neil on plaan mikrofoniga minna ka oma klaasist majakesest välja ja leida intervjueeritavaid vabast õhust.

Kristiina Kraus lisas, et stuudiosse ootavad nad täna Kertu Jukkumit, kes räägib oma uuest raamatust, ning Elina Nechayevat, kes räägib enda pühadeturneest Eestis. Täna õhtul on lauljal kontsert Põlva kirikus ja pühapäeval on ta Tartus Peetri kirikus.

Linnapea Urmas Klaas pidi samuti tulema.

Küsimuse peale, kas tänavu on ehk üles kerkinud mõni uus jõululaul, mida väga kuulatakse, vastas Kristiina Kraus, et jõululugusid on palju ja kõik on kaunid, aga mõned on saanud uue vahva kuue. Üks neist on «Tiliseb, tiliseb aisakell» vokaalansambli Estonian Voices esituses.

Ka homme, talve esimesel päeval, kell 12–17 näeb Tartu raeplatsil, kuidas Elmari raadioeeter sünnib. Kordamööda on tööl juba nimetatutele ka Mari-Liis Männik, Henri Laumets, Lauri Hermann, Raen Väikene ja Veiko Soom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles