Endine linnapea andis keskaja stiilis rõivakomplekti linnamuuseumile

Tartu Postimees
Copy
Keskaegses stiilis rõivakomplekti valmistajad Külli Laidla, Sirje Reinoja (pildil parempoolne), linnamuuseumi peavarahoidja Kaie Jeeser, endine linnapea Urmas Kruuse ning linnamuuseumi direktor Sirje Karis.
Keskaegses stiilis rõivakomplekti valmistajad Külli Laidla, Sirje Reinoja (pildil parempoolne), linnamuuseumi peavarahoidja Kaie Jeeser, endine linnapea Urmas Kruuse ning linnamuuseumi direktor Sirje Karis. Foto: Tartu Linnamuuseum

Praegune riigikogu liige, endine Tartu linnapea Urmas Kruuse andis reedel Tartu linnamuuseumi kogusse talle omal ajal hansapäevadel kandmiseks valmistatud keskaja stiilis rõivakomplekti.

Komplekt õmmeldi Kruusele 2007. aastal, hiljem lisati sellele ka müts. 

«Need seitse aastat, mil ma Tartu linnapea olin, on olnud minu elu ilusaimad,» teatas Kruuse nüüd. «Mul on hea meel anda kogu see komplekt linnamuuseumile, et tulevased põlved saaks seda imetleda ja õppida heade meistrite tehtud töö pealt.»

Linnamuuseumi direktor Sirje Karis avaldas Kruusele tänu ja tõdes, et tegemist on väga ilusa kingitusega. «Sellised museaalid kuuluvad säilitamisele aegadest aegadesse,» ütles ta.

Rõivakomplekti valmistasid Külli Laidla, Sirje Reinoja, Tiina Andron, Meelis Säre ja Katrin Koch-Maasing.

Urmas Kruuse oli aastatel 2002–2007 Elva linnapea ning aastatel 2007–2014 Tartu linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles