Peipsiääre vallas Kolkjas elav präänikumeister Natalja Rästas valmistab präänikuid ja muid küpsetisi praegu koduköögis, kuid vaimusilmas näeb ta kodu juurde kerkimas präänikutarekest. Siis saaks küpsetamise suuremalt ette võtta ning sibulate kõrval võiks Kolkjale kuulsust tuua ka präänikud.
Peipsiääre vallas Kolkjas elav präänikumeister Natalja Rästas valmistab präänikuid ja muid küpsetisi praegu koduköögis, kuid vaimusilmas näeb ta kodu juurde kerkimas präänikutarekest. Siis saaks küpsetamise suuremalt ette võtta ning sibulate kõrval võiks Kolkjale kuulsust tuua ka präänikud. Foto: Sille Annuk

Kolkjas elava Natalja Rästa kodu köögis hõljub mesine lõhn ning ahju rändavad üha uued ja uued plaaditäied präänikuid. Jahtunud küpsetised tuleb katta glasuuriga, veel korraks ahju panna ja uuesti glasuurida. Tulemus on seda vaeva väärt ning paljud Rästa präänikud on lausa kunstiteosed, mida ei raatsikski nahka pista.

Natalja Rästas on Eesti üks vähestest präänikumeistritest. Ta hakkas nende küpsetiste vastu sügavamat huvi tundma viie aasta eest.

Igal omamoodi

Kommentaarid
Copy