Tänavakunstnik maalis ühemeetriste piltide hulka kaheksaruutmeetrise

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kairo signeeris oma monumen-taalse maali «Pereportree 128 maasikaga» aastanäituse väljapanekus 18. detsembril.
Kairo signeeris oma monumen-taalse maali «Pereportree 128 maasikaga» aastanäituse väljapanekus 18. detsembril. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kunstimajas avatakse täna tavapärane, kuid siiski mitmeti erakordne Tartu kunsti aastanäitus. Esiteks, teosed on peaaegu kõik uued, ei ole eelmisel aastanäitusel vaatajate ees olnud. Teiseks, suurem osa kunstnikest on kuulda võtnud kujundaja Martti Ruusi soovitust tuua väljapanekule pildid, mille ühe külje pikkus on meeter. Kolmandaks, suurima teose autor on tänavakunstnik Kairo.

Monumentaalgalerii parempoolsel otsaseinal on Kairo maal «Pereportree 128 maasikaga», mille mõõtmed on 2 x 4 meetrit. See valmis suuresti tema näitusel «Suvi linnas» 11. novembrist 15. detsembrini kunstimaja esimese korruse saalis näituse lahtiolekuaegadel kõikide huviliste silma all.

Näitusel oli Kairo kümne aasta loomingust üle 30 maali, millest osa oli toodud mitmelt poolt Eestist erakogudest. Üheksa maali leidis aga näituse ajal ostja. Hiigelteose ajalt valmimise nimel veetis Kairo näitusesaalis ühe öö isegi magamiskotis ja kolm ööd saali püstitatud telgis. «Viimasel nädalal tegin 12–14-tunniseid tööpäevi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles