Tartus lõõtsus tuul puhanguti 25 meetrit sekundis, purustustest ja kahjudest tuleb üha uusi teateid

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy

Täna kella viie ajal õhtul jõudis tugev tuul ka Tartusse ja muutus üha tugevamaks, füüsika instituudi ilmajaama andmetel oli tuulepuhnagute kiirus ülikoolilinnas õhtul kella seitme ajal 25 meetrit sekundis. Kuigi mujal Eestis on tuhanded majapidamised elektrita ning tuul on maha murdnud palju puid, pole praegustel andmetel Tartu linnas suuri kahjustusi veel märgatud. 

Elektrilevi andmetel oli kell 21.41 Tartumaal elektrita 3099 klienti, Jõgevamaal on praegu pimeduses 2889 majapidamist ja asutust.

Elektrilevi andmetel on praegu tuhandeid kliente ilma elektrita.
Elektrilevi andmetel on praegu tuhandeid kliente ilma elektrita. Foto: Kuvatõmmis/Elektrilevi

Tartu Postimees tegi õhtul pärast kella 20 ringsõidu läbi kesklinna, Karlova, Ropka, Veeriku ja Tammelinna ega märganud nendes linnaosades märkimisväärseid tormikahjustusi. Siin-seal oli murdunud väiksemaid puuoksi. Linnast väljas maakonnast on teedele langenud ka suuremaid puid, mis liiklemist takistavad.

Langenud puu Nõo vallas, Luke küla lähedal.
Langenud puu Nõo vallas, Luke küla lähedal. Foto: Lugeja foto

Toimetusele saadetud vihjetest on teada, et tugevale tuulele ei pidanud vastu Rebase bussipeatus, millelt lendas minema katus. Ka kukkus Tartu külje all Vahil Kaupmehe tänaval ümber ehitatava toidupoe Coop mitmemeetrine plakat. Karlova linnaosas on tuulele alla jäänud üks aed.

Kella 22 ajal laekunud vihje kohaselt lükkas tuul ümber ka Maarja kiriku trepil olnud jõulusõime. 

Häirekeskus on mattunud kõnede tulva alla ning palub inimestel valida 112 number vaid tõelise häda korral. Teele langenud puudest saab teada anda lühinumbril 1510.

Kell 21.36 oli Tartus tuule kiirus 14,5 meetrit sekundis.

Hea lugeja, kui märkad Tartu- või Jõgevamaal tormikahjustusi, siis palun anna nendest teada tartu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles