Apteegid panid ukse kinni ka Tartu kesklinnas

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Euroapteek kesklinna kaubahallis on suletud.
Euroapteek kesklinna kaubahallis on suletud. Foto: Raimu Hanson

Olgu surmatõbi või nohu, täna pärastlõunast alates ei ole Tartu kesklinnas võimalik nende vastu ravimeid osta nagu ka üleüldse apteegikaupu, sest Eesti apteekide ühendusse kuuluvad Apotheka, Benu, Euroapteek ja Südameapteek sulgesid kogu riigis oma ketiapteekide uksed. Need jäävad suletuks homseni. Mõni koht ravimite ostmiseks Tartus jäi siiski avatuks.

Kaubamaja apteek on suletud.
Kaubamaja apteek on suletud. Foto: Raimu Hanson

Suletud rohupoodide ustele on kleebitud selgituseks paberilehed tekstiga. Muu hulgas on seal kirjas, et «apteegireformi tulemusena sulgeb riik selle apteegi lõplikult kolme kuu pärast».

Üks täna avatud apteeke kesklinnas on Gildi apteek, mis tegutseb polikliinikus. Vähemalt kella 15 paiku ehk tund pärast seda, kui teised olid ukse kinni pannud, oli rohtu ostmas ainult üks inimene ja kui see lahkus, tuli teine. Tunglemist ei olnud.

Gildi apteek on avatud.
Gildi apteek on avatud. Foto: Raimu Hanson

Gildi apteek kuulub osaühingule Tartu Uusapteek. Selle juhatuse liige Piret Uibokand põhjendas Gildi apteegi tavapärast tööd sellega, et see on proviisorapteek. «Praegu ongi avatud proviisorapteegid, mis jääksid avatuks ka pärast reformi,» lisas ta.

Raekoja apteek on suletud.
Raekoja apteek on suletud. Foto: Raimu Hanson

Ravimiameti andmeil on ketiapteekide erakorralise sulgemise ajal Tartus eeldatavasti avatud Annelinna tervisekeskuse apteek (Mõisavahe 34b), Elite apteek (Sangla 63), Gildi apteek (Gildi 8), Kastani apteek (Lembitu 2), Kummeli apteek (Vahi 62), Maaülikooli apteek (Kreutzwaldi 62), Raatuse apteek (Raatuse 20), Raja Südameapteek (Raja 31), Ringtee Selveri Südameapteek (Aardla 114), Ringtee Selveri Südameapteek HA2 (Puusepa 3), Tartu Kalda suur apteek (Kalda tee 15), Tähtvere apteek (Tuglase 19), Ujula Konsumi apteek (Ujula 2), Uus apteek (Pikk 60), Uus apteek HA1 (Puusepa 8) ja Vaksali apteek (Vaksali 17).

Postimees edastas täna pärastlõunal pressikonverentsi, kus konkurentsiameti peadirektor Märt Ots ütles lõpetuseks, et konkurentsiamet analüüsib, kas apteegikettide tänane samm on konkurentsiseaduse rikkumine.

Südameapteek on suletud.
Südameapteek on suletud. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles