Lapsed tegid lastele kingitusi

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu Reiniku kooli lapsed annavad Tartu turvakodule üle kogutud raha eest ostetud lauamänge.
 
Tartu Reiniku kooli lapsed annavad Tartu turvakodule üle kogutud raha eest ostetud lauamänge.  Foto: Sille Annuk

Tartu laste turvakodus sagis eile elevil tüdrukuid ja poisse palju rohkem kui tavaliselt, sest Reiniku kooli 3.c klassi õpilased viisid seal elavatele lastele kingitusi. «Lapsed tahtsid, et raha, mis muidu kuluks üksteisele jõulukingituste tegemise peale, läheks seekord turvakodu lastele kinkide tegemiseks,» ütles Reiniku kooli 3.c klassi õpetaja Siret Jõgisuu.

Asja arutati lapsevanemate ja turvakodu töötajatega ning jõuti järeldusele, et laua- ja seltskonnamängud kuluks turvakodus ära. Õpilased said kokku 237 eurot, mille eest mänge ostetigi. Turvakodu juhataja Piret Värno tänas õpilasi südamliku teo eest. «Elus on väga tähtis näha oma ninaotsast kaugemale ja on ilus, et õpetaja neile lastele seda juba nii väikesest peast õpetab,» lisas ta.

Tartu Reiniku kooli lapsed annavad Tartu turvakodule üle kogutud raha eest ostetud lauamänge.
 
Tartu Reiniku kooli lapsed annavad Tartu turvakodule üle kogutud raha eest ostetud lauamänge.  Foto: Sille Annuk

Värno sõnul on just viimastel aastatel koolid üha sagedamini küsinud, kuidas nad aidata saavad, mõni aeg tagasi tegi seda näiteks Ilmatsalu kool. Turvakodu lastele polegi vaja nii väga asju, kõige parem oleks, kui neile kingitaks hoopis kino-, teatri- või veekeskuse pileteid. Turvakodus elab praegu 12 inimest. Neist noorim on vana neli kuud ja vanim 38-aastane ema, kes elab seal koos oma lapsega.

Tartu Kesklinna kooli esindajad andsid esmaspäeval lastekliinikule üle laadaga kogutud heategevusannetuse. Pildil vasakult: Marika Kirss ning Evelyn Evert lastekliinikust, Grete Mia Koha (4. kl), Krislin Koha (3. kl), nende isa Taavi Koha, Henri Türkson (5. kl) ja kooli hoolekogu esimees Reet Lehtla.
Tartu Kesklinna kooli esindajad andsid esmaspäeval lastekliinikule üle laadaga kogutud heategevusannetuse. Pildil vasakult: Marika Kirss ning Evelyn Evert lastekliinikust, Grete Mia Koha (4. kl), Krislin Koha (3. kl), nende isa Taavi Koha, Henri Türkson (5. kl) ja kooli hoolekogu esimees Reet Lehtla. Foto: Margus Ansu

Ka Kesklinna kooli õpilased kogusid heategevuseks raha. Selleks korraldasid nad advendilaada, kus teenitud ja kogutud 1310 eurot läks kingiks Tartu ülikooli lastekliinikule. Selle raha andsid esmaspäeval lastekliiniku esindajatele Marika Kirsile (vasakult) ja Evelyn Evertile üle Kesklinna kooli õpilased Grete Mia Koha (4. kl), Krislin Koha (3. kl), nende isa Taavi Koha, Henri Türkson (5. kl) ja hoolekogu esimees Reet Lehtla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles