Väikesest rohelisest kapist algab suur toidupäästmine (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu toidujagamise eestvedaja Kerly Ilves oli üllatunud, et juba eile, esimesel päeval täitus Eha ja Tähe tänava nurgal asuv kapp mitmesuguse kraamiga.
Tartu toidujagamise eestvedaja Kerly Ilves oli üllatunud, et juba eile, esimesel päeval täitus Eha ja Tähe tänava nurgal asuv kapp mitmesuguse kraamiga. Foto: Sille Annuk

Tartus Karlovas baari Barlova maja seinal seisab esmaspäeva hilisõhtust roheline riiulitega kapp, kuhu igaüks saab panna söömiskõlblikku toidukraami, mis on koduses majapidamises üle jäänud. Kapi panid maja külge vabatahtlikud, Tartu toidujagamise ühingu liikmed. Nende eesmärk on päästa söömiskõlblik toit, mis muidu rändaks prügikasti.

Tegu on esimese toidujagamiskapiga Tartus, kuid loodetavasti ei jää see viimaseks, sest ühingu eestvedajad tahavad, et säärane kapp oleks igas linnaosas.

Toidujagamise idee eestvedaja Kerly Ilvese sõnul on kapi kasutamise peamine reegel see, et sinna pannakse toit, mis ka päriselt süüa kõlbab. Eile lõuna paiku oli kapp juba toidukraami täis. Riiulitel leidus mandariine, baklažaane, mungaoaidusid, banaane ning muid puu- ja köögivilju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles