Taliujujad kompavad piire ja toovad medaleid

Lenel Karu
Copy
Eesti taliujumise meistrivõistlused peeti eelmisel nädalavahetusel pealinnas juba kümnendat korda. Tartlased tõid sellelt võistluselt koju 20 medalit.
Eesti taliujumise meistrivõistlused peeti eelmisel nädalavahetusel pealinnas juba kümnendat korda. Tartlased tõid sellelt võistluselt koju 20 medalit. Foto: Ivo Kraus

Tartu taliujujad olid möödunud nädalavahetusel kümnendat korda peetud Eesti meistrivõistlustel edukad: koju toodi 20 medalit. Tallinna Noblessneri sadama kõrvale merre rajatud neljarealises 25-meetrises basseinis ujus võidu ligi 200 osalejat, kokku kuuel individuaalalal ning kolmel meeskondlikul.

Pealinnas pistis teiste külmakartmatutega rinda 13 tartlast, Emajõelinna tuli sellelt võistluselt neli kuld-, kaheksa hõbe- ja kaheksa pronksmedalit.

Jäist spordiala võib harrastada nii hobiujujana kui ka võistlustasemel. 37-aastane tartlane Siim Kukk hakkas taliujumisega tegelema 2015. aastal. Nüüd läheb ta vette ilmast ja enesetundest lähtuvalt. «Möödunud aastal oli nädalas ainult üks päev, kui ma vees ei käinud,» ütles ta. «Sel aastal on ilmad olnud vihmased. Kui miinuskraadid platsis, olen sulpsti vees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles