17. detsembri pärastlõunal Kuku raadio eetris olnud saade «Vahetund Tartu Postimehega» käsitles kolme tõsist teemat.

Mõeldes eelmisel nädalal Ihastes kahe täiskasvanu ja kolme lapse elu võtnud tulekahjule palus saatejuht Rannar Raba Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhil Arvi Uustalul anda praktilisi näpunäiteid, kuidas oma kodu turvalisemaks muuta. Kui vana on liiga vana külmkapp? Kuhu paigaldada suitsuandur? Millised on vinguanduri omapärad? Need on vaid mõned küsimustest, mis esimeses saatepooles käsitlemist leidsid.

Teises pooles tõdesid ajakirjanikud Rannar Raba ja Kelly Kukin, et viimasel kümnel aastal on Tartu linna piires Emajõkke elu jätnud kahetsusväärselt suur hulk inimesi. Samas nentisid nad, et probleem ei peitu jões ega selle ääres asuvates rajatistes, vaid ennekõike inimeste vahelistes suhetes.

Saate lõpetuseks pöörduti tagasi 11. detsembril Tartu Postimehes ilmunud uudise juurde, milles mitmed endised ja praegused õpetajad süüdistasid Raatuse koolid direktorit Toomas Kinku häirivalt sagedases sobimatus kõnepruugis. Ajakirjanike hinnangul on olukord keeruline ning taandub mitmes aspektis sõna sõna vastu olukorrale, mistõttu on koolijuhi personaalküsimusest olulisem tagada töö- ja õpirahu.

Raadiosaade on nüüd järelkuulatav.

Kommentaarid
Copy