Tiia Kõnnussaar: sellise valitsuse kooshoidmine on kahjulik, laostav, moraalitu (13)

, lastekirjanik ja ema, ei ole seotud ühegi erakonnaga
Copy
Tiia Kõnnussaar
Tiia Kõnnussaar Foto: Erakogu

Minul, Eesti Vabariigi kodanikul, on juba pool aastat oma valitsuse pärast sügavalt häbi ja piinlik. Valitsuses on kaks-kolm asjatundlikku ministrit, kuid nende tööd kas torpedeeritakse pidevalt (apteegireform) või tõmmatakse tähelepanu mujale mõttetute, riigile ja ühiskonnale kahjulike skandaalidega (ei jõua üles lugedagi). Peaminister, kes kinnitab, et valitsuses tehakse tähtsat tööd, tegeleb välisvisiitide vahepeal vabandamise, õigustamise ja manitsemisega, mis on muutunud naeruväärseks.

Kirjutan Teile avalikult, härra peaminister, olles kaotanud lootuse, et valitsus oma mullist enam üldse välja näeb ja ka tegelikult mõistab, et meedias kajastuv pahameel ei ole mitte «organiseeritud meediarünnakud», vaid väga suure osa Eesti Vabariigi inimeste õigustatud pettumus, nördimus ja ohutunne. Viimaseks piisaks karikasse on Helmete kui valitsuse ministrite sõnavõtud Soome valitsuse kohta. Sellise valitsuse kooshoidmine ei ole riigimehelik. Sellise valitsuse kooshoidmine on kahjulik, laostav, moraalitu. See annab äärmiselt halba eeskuju selle riigi kodanikele ja noortele inimestele ning on sama, kui öelda perevägivalla all kannatavale naisele ja tema lastele: kannatame ikka ära, mees teeb ju tähtsat tööd ja me palume vabandust, et ta sind lõi, küll ta ajapikku muutub viisakamaks. Aga need vägivallatsejad ei muutu.

Igapäevane verbaalse vägivalla annus teeb Eestis elamise vaimselt ja hingeliselt raskesti talutavaks ja kahjustab vabariigi vaimu rohkem kui välisvaenlase rünnak. Kutsun valitsust üles oma mullist välja tulema ja seda talumatut olukorda lõpetama.

Palun andke oma riigi kodanikele jõulurahu ja astuge tagasi.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles