Maineka konkursi žürii tunnustas Tartut kui maailma üht parimat linna (1)

Copy
Tartu auhinna võtsid Roomas vastu analüütik Kaspar Alev (vasakul) ja linnaarhitekt Tõnis Arjus.
Tartu auhinna võtsid Roomas vastu analüütik Kaspar Alev (vasakul) ja linnaarhitekt Tõnis Arjus. Foto: Tartu linnavalitsus

Maineka rahvusvahelise konkursi LivCom Awards lõppvoorus tunnustati 75 000 - 150 000 elanikuga linnade hulgas parima elukeskkonnaga linnade kategoorias teise koha vääriliseks Tartu.

Linnavalitsuse teatel tunnustas konkursi žürii Tartut kõigi eluvaldkondade kvaliteetse ja innovaatilise arendamise eest ning julgete otsuste eest kestliku linnaruumi kujundamisel. Tartu finaalesitluse tegid Roomas Tor Vergata ülikoolis linnaarhitekt Tõnis Arjus ja linnavarade osakonna analüütik Kaspar Alev. Otsuse tegi žürii teatavaks reede õhtul.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on see auhind väga suur rahvusvaheline tunnustus. «Oleme aastaid pingutanud selle nimel, et meie inimestel oleks Tartus hea elada ja et see oleks nende jaoks maailma parim koht,» lisas ta. «Seda suurem on rõõm, et Tartut märgatakse ka väljastpoolt.»

Tartu osales konkursil parima elukeskkonnaga linnade kategoorias. Hinnati avaliku ruumi, linna ajaloo ja kultuuri ning aktiivsete eluviiside väärtustamist, samuti keskkonnakaitset, elanike kaasamist, kestlikku planeerimist ja linna juhtimist.

Elamisväärsemate linnade preemiale kandideeris üle saja linna, millest finaali valiti 22. Tartu osales konkursil korraldajate kutsel. Samas kategooria pälvis esikoha USA Minnesota osariigi linn St. Cloud. Suuremate linnade kategoorias võitis esikoha Lissabon, väikelinnade kategoorias võitis pronksi Haapsalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles