Äge Brass ja Linalakk tegid seksika jõululaulu «Santa Baby» eestikeelseks

Copy
Äge Brass mängib ja laulab koos Linalakaga.
Äge Brass mängib ja laulab koos Linalakaga. Foto: Kaader videost

Tartlaste bänd Äge Brass ja lauljatar Linalakk on äsja valmis saanud uue eestikeelse loo «Jõulutunne», mis inglise keeles on tuntud kui «Santa Baby». Laul kõlas originaalis esimest korda 1953. aastal, esitajaks seksika häälega Eartha Kitt.

Ägeda Brassi trompetisti Tanel Aavakivi teatel on muusika kirjutanud Joan Javits ja Philip Springer ning eestikeelse teksti Liina Tsimmer alias Linalakk ja Karel Omann. «Jõulutunde» video on valminud Tartus, Youtube´i kanali SK Live salvestussessioonide ajal.

Äsja valminud videos saab näha ja kuulda selliseid põnevaid instrumente nagu susafon Alari Piispea ümber ja banjo Karl Laanekase süles ning sedagi, kuidas Tanel Aavakivi mängib kahte trompetit ühekorraga.

Äge Brass erineb pillide poolest tublisti sellest orkestrist, mis kõlab laulu originaalis.

«Kuid džässilik meeleolu pole kuhugi kadunud, vaid otse vastupidi, teeb laulust nauditavalt kuulatava teose nii kohvikutes, restoranides kui ka kodus lähedaste seltsis jõuluõhtut veetes,» lisas Aavakivi. «Esimest korda eesti keeles kõlav värske jõululaul heidab peast kiirustamise mõtted ja loob kujutluspildi kaunis talvises maakohas veedetud jõulupühadest.»

Äge Brass ja Linalakk on teinud koostööd varemgi ning avaldanud videona laulu «Suvehommik».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles