Video ja galerii: tantsupäevale andsid hoogu juurde Jūrmala rahvatantsijad

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Raeplatsil sahistasid ning kopsisid saapa- ja kingataldu umbes 60 suuremat ja väiksemat rahvatantsurühma. Kaugeim neist oli Tartusse sõitnud Lätimaalt Jūrmalast.

Jūrmaldancise rühma juht Dace Kalēja rääkis, et ta oli eelmisel aastal Tartu talvisel tantsupäeval lastega, kellele selline tantsimine oli väga meele järele olnud. Nüüd võttis Kaleja kaasa täiskasvanud tantsijad. Tagasi ei sõida nad täna, vaid pühapäeval, kui on vaadanud üle Eesti Rahva Muuseumi.

Esimeseks tantsuks oli tunnisesse eeskavasse pandud «Oige ja vasemba», mida lätlased tantsisid nagu kulda. Samuti teisena esitusele tulnud «Aleksandra valssi» ja nii edasi ja nii edasi.

Tänavuse, järjekorras 12. talvise tantsupäeva repertuaari valisid ühise tantsimise kunstilise juhi Kelli Kärsna ettepanekul tantsijad ise. Seetõttu kandiski see tantsupäev nime «Rahva tantsud».

Varem kaks korda sellisel tantsimisel kaasa teinud Kivilinna tantsuselts nimetas oma lemmikuteks kavas olnud 14 tantsu hulgas «Ingliska» ja «Perekonnavalsi».

Raeplatsile jõulukuuks püstitatud Valgusküla ühte kasvuhoonesse olid tantsijaile muusikat tegema paigutatud Tiit Kikas, Cätlin Mägi ja Allan Jakobi. Vaatajatest-kuulajatest, keda kutsuti ka kaasa tantsima, oli moodustunud ümber tantsurühmade tihe inimmüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles