Eia Uus kirjutas lasteraamatu ERMi muinasjutunäitusele mõeldes

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Eia Uus ja tema värske lasteraamat.
Eia Uus ja tema värske lasteraamat. Foto: Erakogu

Eia Uus on äsja saanud trükist oma lasteraamatu «Seitsme maa ja mere taha», mille peategelane on väike tüdruk, kes tahtis hirmsasti teada saada, mis on õnn. Et talle ei osanud vastata ei üks ega teine, rändas tüdruk õnne otsides seitsme maa ja mere taha.

Teekonnal kohtas ta kuningaid ja nõidu, salakavalat vanapaganat ja hirmuäratavaid hiiglasi, vaprat kangelast ja imeilusat piigat ning õppis kõigilt midagi. Raamatu «Seitsme maa ja mere taha» lugeja saab teada, kas pärast kõiki seiklusi leidis vapper tüdruk lõpuks õnne üles.

«See raamat sündis tänu imelisele muinasjutunäitusele, mis avatakse ERMis juba õige pea ning kus saab seigelda imemetsas, külastada võlupoodi, sattuda allmaailma ja teha palju muud,» ütles Eia Uus.

Postimehe kirjastuse välja antud raamatut esitleb autor pühapäeval, 15. detsembril Eesti Rahva Muuseumis jõululaadal lausa kolmes kohas ja kolmel ajal: kell 11.30 laada suurel laval, kell 12.30 raamatupoes ja kell 13.30 laste ERMis, kus raamatu illustreerinud Sirly Oder õpetab lastele joonistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles