Rotaks avas Sepa keskuses oma viienda lihapoe

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Täna hommikul avas Sepa keskuses uksed Tartumaa ettevõtte Rotaks lihapood, mis on viies selle ettevõtte pood Lõuna-Eestis. Rotaks pakub peamiselt sea- ja lambalihatooteid ning lemmikloomatoitu.

Kell kümme avatud poes lookles järjekord ühest seinast teise. Teiste seas kasutasid juhust uuest poest miskit kaasa haarata ka Sepa keskuse teiste poodide müüjad. «Nii tore pood, nii palju valikut, aga järjekord on jube pikk, tuleme õhtul tagasi,» sõnasid kaks Sepa keskusest tulnud prouat üle uue lihapoe ukse kiigates.

Rotaksil on väljaspool Tartu maakonda vaid üks esindus – Ahja pood. Ettevõtte juht Aare Kalson sõnas, et see on nende teadlik valik. «Tahame pakkuda kliendile võimalikult värsket kaupa, seega ongi meie poed kõik siin,» sõnas Kalson.

Tartumaa põllumeeste liidu esimees Jaan Sõrra, kes samuti Rotaksi poe avamisel osales, sõnas, et pärast paari aasta tagust suurt sigade Aafrika katku epideemiat pole Tartumaale kuigi palju seakasvatajaid jäänud ning Rotaks on Tartumaal üks kõige suuremaid seaksvatajaid. «Rotaksil on Vasula farmis ligi 9000 siga,» märkis Aare Kalson.

Enne Rotaksi esinduse sisse kolimist töötas Sepa keskuses samas kohas motopoe Intermoto esindus. Sepa keskuse tegevjuht Jaanus Ija sõnas, et Intermoto otsustas oma Tartu esinduse sulgeda ning seejärel seisid ruumid tühjalt napilt kuu aega. «Rotaksi inimesed leidsid ise selle koha üles ja tegid ettepaneku siin esindus avada,» sõnas Ija.

Sepa keskuse omanik Rein Pant lisas, et Ropka tööstuspargis pole kuigi palju toidupoode, seega on Rotaksi esindus igati teretulnud. «Siin piirkonnas liigub ka teistsugust rahvast, kel näiteks pole soovi ega huvi käia Lõunakeskuses ostlemas,» lisas ta.

Rotaks OÜ on kodumaisel kapitalil tegutsev pereettevõte, kes toodab oma müügiartiklid – värske sea- ja lambaliha ning kulinaartooted – erandlikult omakasvatatud lihast. Rotaksi müügikohad on ka Lõunakeskuses, Annelinna PRISMAs ja Ahjal. Veel on neil müügilett Tartu turuhoones. Rotaksi omanik Aare Kalson oli tänavuse Aasta põllumehe konkursi nominent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles