Tartus ootab üle poolesaja asenduskodulapse hooldusperre kolimist, aga neid peresid pole (2)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tartu linna lastekaitseteenistuse peaspetsialist Brit Peterson jälgib pidevalt hooldusperede registrit. Kui sinna peaks lisanduma uus pere, siis võtab ta sellega kohe ühendust, sest hooldusperet vajavaid lapsi on Tartus palju.
Tartu linna lastekaitseteenistuse peaspetsialist Brit Peterson jälgib pidevalt hooldusperede registrit. Kui sinna peaks lisanduma uus pere, siis võtab ta sellega kohe ühendust, sest hooldusperet vajavaid lapsi on Tartus palju. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linna eestkostel on ligi 70 last ja noort, kes elavad asenduskodudes. Neil kõigil oleks parem hooldusperes, aga peresid, kes on nõus oma koju võtma võõra lapse, on vähe. Kogu Eestis on praegu registreeritud vaid 30 hooldusperet.

Tartu linnavalitsuse lastekaitseteenistuse peaspetsialist Brit Peterson tunnistas, et ühelt poolt pole inimesed hoolduspere pakkumise võimalusega veel hästi kursis ning teisalt võivad hirmutada ka võõra lapse oma hoole alla võtmisega kaasas käivad raskused. Siiski on Tartus neid, kes on asenduskodulastele oma kodu ukse avanud ja valmis nende nimel vaeva nägema.

Näiteks eelmisel aastal sai Tartu linna eestkostel olev tüdrukutirts kolida asenduskodust hooldusperre ja olla osa perekonnast. Nüüd 11-aastase tüdruku võttis oma tiiva alla 52-aastane tartlanna, kes on oma lapsed suureks kasvatanud. Tüdruku kaitseks jääb tema nimi ja hoolduspere ema õige nimi leheveergudel avaldamata, nimetame 52-aastast naist selles loos Mariks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles