Album annab ülevaate ülikooli kunstivarade koorekihist

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Albumi «Ars academica. Tartu Ülikooli 100 kunstiteost» koostajad Ingrid Sahk (vasakul) ja Moonika Teemus tutvustasid albumit laua juures, mille peal oli raamatute kõrval Athena Lemnia büsti patineeritud kipskoopia. Albumis on selle foto esitatud saja teose hulgas esimesena.
Albumi «Ars academica. Tartu Ülikooli 100 kunstiteost» koostajad Ingrid Sahk (vasakul) ja Moonika Teemus tutvustasid albumit laua juures, mille peal oli raamatute kõrval Athena Lemnia büsti patineeritud kipskoopia. Albumis on selle foto esitatud saja teose hulgas esimesena. Foto: Sille Annuk

Rahvusülikooli 100. aastapäeva tähistamiseks välja antud kunstialbum «Ars academica», mida esitleti kolmapäeval alma mater’i kunstimuuseumis kipskujude vahel, põhineb kunstiteoste kollektsioonil. See on kogunenud kaks korda pikema ajaga ehk kahe sajandi jooksul.

Album on valminud ülikooli kahe üksuse koostöös, mistõttu on sellel ka kaks koostajat, kunstiajaloolased Ingrid Sahk TÜ muuseumist ja Moonika Teemus TÜ raamatukogust. Kaks on samuti keeli, mida on kasutatud raamatu tekstides – eesti ja inglise.

Raske valik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles