Tulekahjus hukkunud pere sai Ihaste maja omanikuks alles tänavu aprillis

Copy
Ihastes hukkus elumaja põlengus viieliikmeline perekond. Maja enne põlengut.
Ihastes hukkus elumaja põlengus viieliikmeline perekond. Maja enne põlengut. Foto: Ekraanitõmmis (KV)

Ööl vastu kolmapäeva süttis Tartus Ihaste linnaosas eramu. Põlengus hukkus viieliikmeline perekond: naine, mees ja kolm last. Pere oli sinna kolinud alles sel aastal.

Hävinud maja ühisomanikud olid sama perekonnanimega 27-aastane Karolina ja 38-aastane Sergei, nende lapsed olid 1-, 3- ja 7-aastased poisid. Nad said Koidutähe tänaval asuva maja omanikeks selle aasta aprillis.

Tulekahjukoha naabri Ly Heinoneni sõnul oli kõige vanem poeg esimese klassi õpilane, keskmine poeg oli nelja- ja noorim pooleteiseaastane. Pereema töötas poemüüjana ja isa oli viimasel ajal kodune.

Heinonen arvas, et õnnetus võis olla põhjustatud ülekütmisest. «Vahel märkasin ka öösel kella ühe ajal, et maja köetakse. Hoone oli minu teada praktiliselt soojustamata,» sõnas naaber. Ta lisas, et magamistoad asusid teisel korrusel.

Ehitisregistri kohaselt ehitati hoone suvilaks 1985. aastal. Kinnisvaraportaalis KV ripub endiselt maja mitteaktiivne müügikuulutus, milles on selle kütte ja ventilatsiooni kohta on kirjas: elektriküte, ahjuküte ja kamin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles