Ukraina lapsed ootavad abipakke, saatjad vajavad kiiresti veoautot (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eile tegid Vahur Einberg ja Kaja Lilloja logistikakeskuseks muudetud masinahallis viimaseid ettevalmistusi abipakkide teele saatmiseks. Mõni minut hiljem saabus telefonikõne, et veoauto siiski kohale ei jõua.
Eile tegid Vahur Einberg ja Kaja Lilloja logistikakeskuseks muudetud masinahallis viimaseid ettevalmistusi abipakkide teele saatmiseks. Mõni minut hiljem saabus telefonikõne, et veoauto siiski kohale ei jõua. Foto: Eili Arula

Jõgevamaa Kükkeri talu masinahalli on viimasel paaril kuul kombainide ja seemnekottide kõrvale kogunenud hunnik kaste, kus sees peamiselt laste rõivad, voodipesu, mänguasjad ja mõned kodumasinad. Annetustena saadud kauba kogus kokku perenaine Kaja Lilloja, kes innustus Tartu mehe Vahur Einbergi algatusest aidata Ida-Ukrainas kriisikoldes elavaid lastekodulapsi.

Kui selgus, et abipakkidele auto järele ei jõua, hakkasid Vahur Einberg, Kaja Lilloja (vasakul) ning tema naaber Piret Jansen nõu pidama, kuidas võimalikult kiiresti uus veovahend leida.
Kui selgus, et abipakkidele auto järele ei jõua, hakkasid Vahur Einberg, Kaja Lilloja (vasakul) ning tema naaber Piret Jansen nõu pidama, kuidas võimalikult kiiresti uus veovahend leida. Foto: Eili Arula

Lilloja pakkis paari nädala vältel umbes veokitäie kraami koos pereliikmete, heade sõprade ja naabrite abiga kastidesse ning eile käisid kaarhallis veel viimased ettevalmistused, et saadetis Ukraina poole teele panna. Paraku ei jõudnud veoauto saadetisele kokku lepitud ajaks järele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles