Direktori väidetav räige kõnepruuk ja kohatu käitumine peletab õpetajaid Tartu Raatuse koolist (7)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Raatuse kooli paljud endised ja ka praegused õpetajad süüdistavad direktor Toomas Kinku ebasündsas kõnepruugis ja õpetajate alandamises. Koolijuht sellega ei nõustu, enda sõnul pole ta kellegi suhtes vulgaarseid väljendeid kasutanud, küll ei salga ta musta huumori kasutamist.
 
Raatuse kooli paljud endised ja ka praegused õpetajad süüdistavad direktor Toomas Kinku ebasündsas kõnepruugis ja õpetajate alandamises. Koolijuht sellega ei nõustu, enda sõnul pole ta kellegi suhtes vulgaarseid väljendeid kasutanud, küll ei salga ta musta huumori kasutamist.  Foto: Margus Ansu

Tartu Raatuse koolis on viimase kümne aasta jooksul ameti maha pannud silmatorkavalt suur hulk õpetajaid, tervelt 60. Eesti hariduse infosüsteemi andmetel lahkus sellest asutusest 2017/2018. õppeaastal seitse ja 2016/2017. õppeaastal kuus pedagoogi. Ka linnavalitsuse haridusosakonna andmetel on kooli tööjõu voolavus viimastel aastatel olnud üks suurimaid. Tuleb meeles pidada, et viimase kümne aasta hulka jääb ka gümnaasiumiosa eraldamine Raatuse koolist.

Osa lahkunud õpetajatest on öelnud, et Raatuse koolist äramineku ajend oli direktori alavääristav suhtlus- ja juhtimisstiil. Õpetajate lahkumise tagamaid on asunud uurima ka osa lapsevanematest, kelle väitel on töötajate sage vahetumine nende lapsi mõjutanud. Direktor Toomas Kingul on tema enda sõnul küll must huumor, aga ei enamat.

Mis toimub Tartu Raatuse koolis? Miks õpetajad lähevad sealt arusaamatult tihti tööle teistesse Tartu koolidesse?

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles