Viie maa muusikute kuuehäälne vokaaldžäss kõlab esmaspäeval Tartus

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Accent – mitmehäälsuse kõrgem klass.
Accent – mitmehäälsuse kõrgem klass. Foto: Cheng Ka Hang Karma

Jõulujazz toob Eestisse a capella kuuiku Accent, kes on võitnud publiku südameid üle maailma. Kõrgetasemelise vokaaldžässi esindaja annab esmaspäeval kontserdi Tartu Vanemuise kontserdimajas.

Accenti sünnilugu on eriline, sest muusikud kohtusid interneti teel, kui osalesid sotsiaalmeedias omaaegse populaarse vokaalansambli The Hi-Lo’s foorumis. Naljaga pooleks tegid nad ühe Youtube’i video, mis pidi jääma ainsaks, ent mõni aeg hiljem kohtusid nad Rootsi koorifestivalil ka näost näkku.

Accenti moodustavad kanadalased Danny Fong ja Andrew Kesler, rootslane Simon Åkesson, britt James Rose, prantslane Jean-Babtiste Craipeau ja ameeriklane Evan Sanders. Neli tenorit, bariton ja bass – kõik nad elavad igaüks oma elu ning ühte punkti maakeral tulevad vaid selles, et kontserte anda või plaate salvestada. Ja nüüd on nad Eestis!

Laulja Kadri Voorandi sõnul koosneb Accent äärmiselt musikaalsetest lauljatest, kelle sisemine kõrv lubab tabada keerulisimaid harmooniaid filigraanse täpsusega. Nende seaded on eeskujuks a cappella žanris tegutsejaile üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles