Galerii: heategevuslik laat täitis loodusmaja mõnusa jõulumeluga

Tartu Postimees
Copy

Kui Tartu loodusmaja neljatunnine heategevuslik jõululaat poole peale jõudis, oli paarikümnel suuremal ja väiksemal kauplejal arvestatav osa laadale toodud kraamist juba müüdud. Näiteks oma kaubaga end kohe välisukse juurde sättinud lapsed näitasid uhkusega tabelit, kuhu kanti andmed kõigi tehingute kohta: nad olid endatehtud maiustusi ja väikseid kingitusi müünud ligi poolesajale inimesele ning ka kassa suurus oli eurodes samas suurusjärgus.

Et tegemist oli heategevusliku laadaga, millega toetatakse loodusmaja loomatoa elanikke, siis läks kõigi kauplejate tulust osa heategevuslikku fondi. Loodusmaja töötajad annetasid kogu teenitud raha loomadele, teistel kauplejatel pidi see olema vähemalt 30 protsenti kassast. Aga näiteks kõnealused lapsed teatasid, et nemad annetavad loomadele teenitud tulust poole.

Ostmise-müümise kõrval sai tutvuda loomatoa elanikega, võtta osa õpitubadest ning üle-eestilise avatud teadushuviringide päeva puhul korraldatud energiakatsete töötoast.

Samuti sai esimest korda vaadata loodusmaja päkapike koostööna sündinud koguperelavastust «Nimekiri». Etendus räägib sellest, et päkapikkude ja jõuluvanani jõuavad üha pikemad jõulusoovide nimekirjad – mõnikord on aga neid asju juba liiga palju, mida jõulumehelt küsitakse ning kõikide tahtmiste sekka võib päris südamesoov sootuks ära kaduda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles