Elva vald alustas kümme aastat kuivana seisnud paisjärve taastamistöödega (2)

Tartu Postimees
Copy
Kentsi paisjärv. Arhiivifoto.
Kentsi paisjärv. Arhiivifoto. Foto: Margus Ansu

Elva vallas Annikoru külje all algasid Kentsi paisjärve taastamistööd. Tööde käigus rekonstrueeritakse pais ja paisutatakse Kentsi paisjärv orienteeruvas mahus enam kui 40 hektarit. 

Esimeste tööde käigus eemaldatakse võsa ning järve põhjast kaevatakse seal aastakümneid kogunenud setted, misjärel paraneb oluliselt järve ökoloogiline seisund. Põhjasetted koondatakse ja planeeritakse kahele poole kallastele. Lisaks puhastustöödele tuleb rajada kommunikatsioonid ja muu taristu koos väikevormidega. 

Paisjärve hakkab haldama ja arendama Elva vald. Elva abivallavanem Mikk Järv ütles, et Kentsi paisjärv on seisnud 10 aastat kuivana. «Paisjärve taastamise plaane on arutatud aastaid, kuid seni on tööde alustamine jäänud rahastuse taha,» tõdes Järv.  

Abivallavanem lisas, et haldusreformi käigus otsustas toonane Konguta vald riigilt saadud ühinemistoetuse suunata Kentsi paisjärve taastamisele. «Kuna Kentsi paisjärve arendamisega seotud erinevad tööd on kallid, esitas Elva vald investeeringute toetuseks rahastustaotluse Tartumaa arendusseltsi suurprojektide vooru ja maakondade arengustrateegia elluviimise toetusmeetmesse,» selgitas Järv. Ta täpsustas, et rahastusotsused peaksid selguma lähiajal. 

Kentsi paisjärve äärde on planeeritud kaks ujumiskohta liivarannaga. Ujumiskohtade juurde rajatakse ka kruusakattega parkimiskohad, mänguplatsid ja kalastuspurded ning muu vajalik inventar.  

Paisjärve puhastustöid teevad ühispakkujad OÜ Mekon Ehitus, OÜ Istrup, OÜ Kraavimees ja OÜ PH Building. Tööde maksumus on 693 312 eurot. 

Tulenevalt hanke tingimustest ja ehitustööde graafikust on tööde lepinguline valmimistähtaeg neli aastat. Kui ilmastikuolud on soodsad, võib töö valmida lühema ajaga. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles