Salemi kogudus kogub laadal Süüria põgenikele raha

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Salemi koguduse juhatuse liige Einike Pilli pakub pühapäeval heategevuslaadal enda küpsetatud leiba ja pastor Toivo Pilli toob laadale omatehtud pasteedi.
Salemi koguduse juhatuse liige Einike Pilli pakub pühapäeval heategevuslaadal enda küpsetatud leiba ja pastor Toivo Pilli toob laadale omatehtud pasteedi. Foto: Sille Annuk

Tartu Salemi kirikus algab sel pühapäeval pärast hommikust jumalateenistust heategevuslaat Süüria põgenike aitamiseks. Laada tulu annetab kirik Süüria Tartousi linna koguduse kaudu sinna pagenud inimeste aitamiseks.

See on viies kord, mil Salemi kirikus peetakse heategevuslikku laata. Esimesel korral koguti raha samuti Tartousi põgenenud süürialaste heaks, üle-eelmisel aastal aga näiteks Ida-Ukraina sõjakolde hädaliste abistamiseks.

Salemi baptistikoguduse juhatuse liige ja kõrgema usuteadusliku seminari rektor Einike Pilli ning pastor Toivo Pilli on tuttavad sellega, et kui keegi püüab teha heategu, näiteks pagulasi või põgenikke abistada, leidub ikka neid, kes küsivad, miks te neid aitate, miks ei aita te hoopis kohalikke. Üle aasta kogudus heategevuslaada tulu Eesti abivajajatele annabki. Eelmisel aastal kogus Salemi kirik laadal raha Rakvere vabakogudusele nende kiriku ehitamise toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles