Suurte ja väikeste staaride jõululaule saadab kontserdil ansamblis kariljon

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Jõulukontserdi proov käis stuudios Fa-diees, kus laululaste kõrval harjutavad Merle Kollom, Lembit Saarsalu ja Germán Gholami. Esimeses reas laulavad kahekesi Mairo Libba (vasakul) ja Katri Kade.
Jõulukontserdi proov käis stuudios Fa-diees, kus laululaste kõrval harjutavad Merle Kollom, Lembit Saarsalu ja Germán Gholami. Esimeses reas laulavad kahekesi Mairo Libba (vasakul) ja Katri Kade. Foto: Kristjan Teedema

Kummad meeldivad rohkem, kas jõulu- või jaanilaulud? «Jõululaulud, sest need on nii ilusad,» vastas Katri Kade. «Need on fantaasiarikkad ja meloodilised,» lisas Mairo Libba. Just selliseid laule esitavadki need kaks väikest solisti laupäeval Salemi kirikus, kaasas rahvusvahelise kuulsusega muusikud eesotsas saksofonist Lembit Saarsalu ja kariljonimängija Merle Kollomiga.

Väike kellamäng ehk kariljon Clavion kaalub 120 kilo. Merle Kollom käib selle instrumendiga kuulajate ees harva, rohkem ta kodus harjutab sellega. Kui suure kellamänguga varustatud kirikus hakata tornis tundide kaupa harjutama, tekitaks see kuulajates peagi imetluse asemel meelehärmi.

Esimest korda tartlaste ees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles