Otepää lapsevanemad andsid kooli sulgeda otsustanud valla kohtusse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul Otepää vallavalitsuse ees.
Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avalikul koosolekul Otepää vallavalitsuse ees. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallas asuva Pühajärve põhikooli õpilaste vanemad andsid vallavalitsuse kooli sulgemise eest kohtusse.

23. novembril otsustas vallavolikogu järgmisest sügisest kooli sulgeda ja lapsevanemad teatasid juba samal õhtul, et asja nii ei jäeta, vahendab Reporter.ee.

Nad valisid enda õigusi kaitsma endise õiguskantsleri Allar Jõksi ning andsid Otepää valla kohtusse. «Me loomulikult kaebame selle otsuse kohtusse ja läheme välja kasvõi Brüsselini,» ütles Pühajärve põhikooli hoolekogu juht Margit Prede.

Lapsevanem Andrus Eensoo ütles, et 23. detsembril esitati Tartu halduskohtusse hagi, et kuulutada kooli sulgemise otsus õigusvastaseks.

Allar Jõks ütles, et kohtu otsust on raske ennustada, kuid lapsevanemad usuvad, et sellisel väikekoolil on Eestis tulevikku ja antud vaidluse puhul pole küsimus vaid ühe vallakooli tulevikus, vaid tegu võiks olla laiema pretsedendiga. Samuti on Jõksi sõnul küsimuse all see, kas vallavalitsus võib oma elanikega üleolevas võtmes suhelda, nagu kooli sulgemise otsustamisel tehti.

Otepää vallavanem Andres Visnapuu ütles, et teade kohtukutsest on nendeni jõudnud ja homsel istungil pannakse paika täpne tegevuskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles