Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Jõulupuul süttisid tuled

Copy
Tartu raekoja platsil süüdati jőulutuled.
 
Tartu raekoja platsil süüdati jőulutuled.  Foto: Sille Annuk

Sajad väiksed ja suured tartlased kogunesid täna õhtupoolikul lumekirmega kaetud ülikoolilinnas Raekoja platsile, kus kella viie ajal süttisid jõulutuled ning avati 19 klaasmajakesega valgusküla. Taas on alanud ilus ootusaeg.

Kõigil neljal advendipühapäeval kohtuvad küünlasüütamise tseremoonial raeplatsil Kerttu Kruusla videokujundused Karolin Tamme valgusmängu ning Judith Partsi heliloominguga. Täna osales valgusmängus ka linnajänes.

Täna osales valgusmängus ka linnajänes
Täna osales valgusmängus ka linnajänes Foto: Sille Annuk

Lisaks aitab jõulutunnet luua iga reede, laupäeva ja pühapäeva õhtul raeplatsi kahe maja fassaadile ilmuv videoprojektsioon. Suudlevate tudengite purskkaevu riietab jõuluvalgusesse installatsioonikunstnik Elo Liiv.

Teisel advendipühapäeval kell 15.30 algavad Raekoja platsil taas jõuluvanade talimängud. Stardijoonele on lubanud tulla Vanemuise teatri ja ERMi pere ning olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi oma perekonnaga.

Avati ka 19 klaasmajakesega valgusküla.
Avati ka 19 klaasmajakesega valgusküla. Foto: Sille Annuk

Aga homme hommikul kell 10 avatakse Ülikooli tänaval soome instituudi raamatukogus jõuluvana postkontor. Jõuluvanale võib ükskõik millises keeles kirja kirjutada kodus või 13. detsembrini avatud postkontoris, usinad päkapikud toimetavad kõik kirjad jõuluvanale Lapimaale.

Tagasi üles