EKRE noorteorganisatsioon Sinine Äratus pidas Tartus Kaarsillal sünnipäeva (1)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
EKRE noorteorganisatsioon Sinine Äratus tähistas täna Tartus Kaarsillal seitsmendat sünnipäeva.
EKRE noorteorganisatsioon Sinine Äratus tähistas täna Tartus Kaarsillal seitsmendat sünnipäeva. Foto: Aet Rebane

Täna kell 18 kogunesid EKRE noorteliikumise Sinine Äratus aktivistid ja toetajad Tartus Kaarsillale, et tähistada organisatsiooni seitsmendat sünnipäeva. Kogunenud oli ligi 30 lippude ja tõrvikutega Sinise Äratuse entusiasti.

EKRE noorteühendus Sinine Äratus asutati 30. novembril 2012 Tartus. Alates oma loomisest on see ühendus võtnud eesmärgiks uue põlvkonna patriootide juhtimine eestlaste uuele rahvuslikule ärkamisele, teatas organisatsioon pressiteate vahendusel.

Kohale tulnud Sinise Äratuse Tallinna osakonna sügisel valitud juhatuse liige, Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilane Gemma Bernadette ütles, et tema tuli kogunemisele, sest Sinise Äratuse juures on ta süda.

Septembris Sinise Äratuse Tartu osakonna juhatuse esimeheks valitud S.U ütles, et liitus organisatsiooniga seetõttu, sest on rahvuslikult meelestatud ja tahab koos noorteühenduse tegemistega seista eesti rahvuse, kultuuri ja keele säilimise eest. Samas usub S.U, et rahvuslikult meelestatud noored ei pea tingimata EKRE noorteorganisatsiooni kuuluma.

Hiljuti Sinise Äratusega liitunud Raigo Rako nõustus S.Uga ja lisas, et talle meeldib, et noortegrupp on tegus ning temaga sarnaselt mõtlev seltskond.

Kaarsilla juures tegutsevast Hesburgerist väljus Sinise Äratuse kogunemise ajal Indiast pärit Michael Joseph, kes on kaks kuud Tartu ülikoolis õppinud. Ta arvas esiti, et tegemist on rahvusülikooli 100. sünnipäeva tähistamisega. Selgituse peale, et tegemist on paremkonservatiivse kohaliku erakonna noorteorginsatsiooni kogunemisega, ütles Joseph, et ei tea veel eriti midagi Eesti poliitmaastikust ega taha seetõttu midagi ka kogunemise kohta arvata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles