Ohhoo, Ihhii, Ehhee ja Juhuu sildid tõid Kirepi külale aasta küla tiitli

Tartu Postimees
Copy
Kirepi Kogukond MTÜ eestvedajad, vasakult: Katri Jürisoo, Triin Vask, aasta kogukonna edendaja tiitli saanud Marju Jõks ning Kadri Kuznetsov.
Kirepi Kogukond MTÜ eestvedajad, vasakult: Katri Jürisoo, Triin Vask, aasta kogukonna edendaja tiitli saanud Marju Jõks ning Kadri Kuznetsov. Foto: Jaak Jänes / Elva vallavalitsus

Täna, 30. novembril anti Elva valla Külade Kärajatel Konguta Rahvamajas üle kogukonnavaldkonna ja Elva valla kaunis kodu 2019 tunnustused. Aasta küla tiitli teenis Kirepi küla Ahhaa keskuse reklaampingist inspireeritud hüüatussiltidega.

Elva abivallavanem Marika Saar ütles, et kandidatuuri esitajad tõid välja nii Kirepi küla omaalgatuslikkuse kui ka kogukonnast hoolimise. «Täpsemalt toodi välja see, et Kirepi küla paistis silma omaalgatusliku ideega paigaldada külas Ahhaa-pingist inspireeritud postialused, millest on juttu olnud ka ajakirjanduses.»

Abivallavanem lisas, et peale selle on küla eestvedajad tundnud muret elanike ja eriti laste turvalisuse pärast. «Nii esitasid nad 2019. aastal Elva valla kaasava eelarve projekti idee muuta Kirepi bussipeatused valgustatuks ning idee sai ka rahastuse,» sõnas Saar.

Aasta kogukonna edendaja laureaat on Marju Jõks, kes on Kirepi küla külavanem. Abivallavanem lisas, et Marju puhul on tegemist kohaliku sädeinimesega, kelle tubli eestvedamine tõi Kirepi külale juba teist aastat Elva valla aasta küla tiitli. Samuti sai MTÜ Kirepi Kogukond Tartumaa aasta projektivaba tegu 2019 tiitli just Ohhoo, Ihhii, Juhhuu ja Ehhee siltidega.

Elva valla 2019. aasta kauni kodu tiitli sai Liia ja Endel Tilgari kodu Metsalaane külas. Elva vallavalitsuse vallaarhitekt Jaanika Saar ütles, et Liia ja Endel Tilgari kodu on suurepärane näide hästi planeeritud ja korraldatud kodust.

Elva valla 2019. aasta kauni ehituse tiitel läks Palupera põhikooli ajaloolisele mõisahoonele.

Tunnustuse pälvinud esitatakse ka 2020. aasta kevadel «Kaunis kodu 2020» maakondlikku vooru. Elva valla kauni kodu konkurssi korraldati esimest korda ja konkursile laekus sel aastal kokku 10 nominenti: 7 kodu ja 3 avalikku hoonet. Esitatud nominendid paiknesid üle kogu valla: Elva linnas, Rannus, Rõngus, Puhjas, Paluperas ja Aakres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles