Tänavatantsijad tõid Leedu võistluselt Tartusse topeltvõidu

Lenel Karu
, reporter
Copy
Seekord pälvis kõrge lennu stipendiumi ka tantsija Hanna Mändmaa (paremal).
Seekord pälvis kõrge lennu stipendiumi ka tantsija Hanna Mändmaa (paremal). Foto: Lithuanian Cup

Lithuanian Cup ehk Baltimaade üks suurimaid tantsuvõistlusi on igal aastal kohtumispaik, kus võtavad mõõtu mitusada tantsijat üle Euroopa. Sel aastal rabasid tartlased tänavatantsukategooriates kaks esikohta ning tõid koju mitmeid häid tulemusi

Battle’i vormis võistlustel said tantsijad möödunud nädalavahetusel Leedus osaleda erinevates stiilides soolos (1vs1) või paarides (2vs2). Avatud vanuseastmes läks house'i stiilis esimene koht Iris Remselile (JJ-Street). Remsel ütles, et oli võistlustele tulnud pärast pikemat haigusperioodi ning võit oli hea üllatus. «Juba mitu kuud varem võtsin eesmärgi tuua koju võit välisriigist. Leedus ma finaalis lihtsalt tantsisin ja nautisin muusikat. Vastas oli minu klubikaaslane, mis tegi viimase vooru veel toredamaks,» rääkis ta.

Iris Remsel (paremal) võitis Leedus Lithuanian Cupi võistlustel house 1vs1 kategoorias esikoha.
Iris Remsel (paremal) võitis Leedus Lithuanian Cupi võistlustel house 1vs1 kategoorias esikoha. Foto: Lithuanian Cup

Teise esikoha tõid tartlastest kõikide stiilide 2vs2 kategoorias Markus Tõnissaar ja Hanna Mändmaa (JJ-Street). Mändmaa sõnul oli tase Baltimaade kohta kõrge. «Meie vastastel finaalis tundus olevat parem ettevalmistus, aga otsustasime lihtsalt võistlust nautida ja endast parim anda. Tulemus rabas meid postiivses mõttes jalust,» ütles Mändmaa. 

Tema paariline Tõnissaar lisas, et võit andis enesekindlust järgmisteks võistlusteks. «Konkreetselt tänavatantsu võitlustel oli tase üsna tugev. Poolfinaalis ja finaalis läks ikka rebimiseks, et võita,» kinnitas Tõnissaar. 

«Konkreetselt tänavatantsu võitlustel oli tase ikkagi üsna tugev. Poolfinaalis ja finaalis läks ikka rebimiseks, et võita,» kinnitas Markus Tõnissaar.

Tartlased pääsesid edasi igas battle’i kategoorias. Nooremas vanuserühmas hip-hop 1vs1-s pääses ligi 100 osaleja hulgast poolfinaali Emma Tiitus (JJ-Street), kaheksa parima hulka jõudsid veel samast klubist pärit Georg Mattias Pedjasaar, Carola Selberg ja Elis Kommer.

Tiituse treeneri Annely Kõrveli sõnul ületasid noorimad osalejad võistlusega ennast varasemast tunduvalt rohkem. «Emma jäi pingelisel võistlusel iseendaks ning võib õlale patsutada, sest üks samm on eesmärgile lähemale astutud,» kinnitas Kõrvel.

House’i 1vs1 nooremas vanuserühmas jõudis poolfinaali Romet Prušinki. Tema treeneri Kreete Uustalu sõnul on selles tantsustiilis lastele vähe võistlusi. «Laste hulgas oli tase väga kõrge, seega oli see hea võimalus näha neil teisi konkurente. Ma ei pea laste puhul võitu kõige tähtsamaks, sest ka kaotama peab õppima,» rääkis Uustalu.

Hanna Mändmaa (paremalt teine) ja Markus Tõnissaar (paremal) olid ühise võidu üle positiivselt üllatunud.
Hanna Mändmaa (paremalt teine) ja Markus Tõnissaar (paremal) olid ühise võidu üle positiivselt üllatunud. Foto: Lithuanian Cup
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles