Tartu ärinõuandla andis välja Hea Tegu auhinnad

Tartu Postimees
Copy

Tartu ärinõuandla tunnustas konkursil Hea Tegu tänavusi Tartumaa säravad organisatsioone ning inimesi. Välja anti tunnustused neljas kategoorias: kodanikuühenduse tegevuse toetaja, aasta vabakondlane, mittetulundusühendus, projektita sündinud tegu.

Tartu ärinõuandla MTÜ konsultant Kadri Pau sõnul on Tartumaa vabaühenduste seas palju tugevaid organisatsioone ja säravaid tegijaid, kelle algatusvõime ja entusiasm on kõigile eeskujuks. «Oluline on tuua välja ja tähelepanu pöörata kõikidele nendele tublidele inimestele ja organisatsioonidele, kes vabatahtlikult panustavad meie kodukoha arengusse, ning avaldada seeläbi austust nende tehtud tööle,» sõnas Pau.

Tartumaa Hea Tegu 2019 tunnustused

* Ilma projektita sündinud tegu 2019 – MTÜ Kirepi Kogukond ja juhhuu-, ehhee-, ohhoo-märgid Tartu–Valga maanteel

* Kodanikuühenduse tegevuse toetaja 2019 – Luunja Vallavalitsus

* Tartumaa aasta vabakondlane 2019 – Kaire Vahejõe

* Tartumaa mittetulundusühendus 2019 – Mittetulundusühing Tartu Maheaed

Laureaadid valiti kokku kutsustud komisjoni poolt, kuhu kuulusid Tartu ärinõuandla, Kodukant Tartumaa, Tartumaa omavalitsuste liidu ja teiste koostööpartnerite esindajad.

Mittetulundusühing Tartu Maheaed on tegutsenud 8 aastat. Siis oli maheaial üle aparikümne maaharija, kuid tänaseks on maheaia liikmete arv üle 180. Lisaks teeb maheaed koostööd lasteaedade, koolide ja erinevate organisatsioonidega, et levitada linnaaianduse põhimõtet ja säästvat eluviisi.

Vabakondlane Kaire Vahejõe eest vedada on kohe Tartu piiri taga tegutsev Lohva külaselts. Väga tulemuslikult oskab Kaire kogukonda kaasata ja koostööle ärgitada nii kohalikke ettevõtteid kui ka vallavalitsust, lisaks huviringide, tegevuste korraldamine külas elavatele lastele ja eakatele.

Kirepi kogukonna Tartu–Valga siltide tegu jäi silma kõigile maanteed läbinutele ning hea tuju sai garanteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles