Kükitaja külas poisi elusalt põletamise üks kahtlusalune pääses süüdistustest (1)

Tartu Postimees
Copy
16-aastane noormees oli maja süütamise ajal veel elus.
16-aastane noormees oli maja süütamise ajal veel elus. Foto: Jürgen Puistaja

Juuni lõpus said päästjad väljakutse Tartu valda Kükitaja külla, kus põles elumaja, millest päästjad tõid välja 16-aastase poisi surnukeha. Kohtuekspertiis tegi kindlaks, et maja süüdati, süütamise ajal oli poiss veel elus ning tema surma põhjustas vingumürgitus. Politsei lõpetas ühe süütamises kahtlustatava suhtes kriminaalmenetluse.

Veel sama päeva õhtul pidas politsei kinni joobes 21-aastase Eduard Kase ja 22-aastase R.T, kahtlustades neid elumaja süütamises. Juuli alguses võttis kohus 21-aastase Kase mõrvakahtlustusega vahi alla. R.T suhtes kohaldati elukohast lahkumise keeld. 

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Maarja-Liisa Kõivu sõnul on politsei vajalikud uurimistoimingud läbi viinud ja kriminaalasja materjalid on prokuratuuris. «Uurimise käigus kogutud tõendite põhjal selgus, et kuigi ka R.T viibis sündmuskohal, ei osalenud ta kuriteo toimepanemises,» ütles Kõiv. Seetõttu lõpetas politsei prokuratuuri loal R.T suhtes kriminaalmenetluse.

«Praegu on kriminaalasja materjalid antud tutvumiseks vahi all oleva kahtlustatava kaitsjale, kes saab seejärel esitada taotlusi. Kui kõik vajalikud toimingud saavad tehtud, esitab prokuratuur kuriteos kahtlustatavale süüdistuse ja saadab kriminaalasja kohtusse,» lisas Kõiv.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo politseileitnant Rain Vosman rääkis juulis, raske kuriteo põhjus võis olla noormeeste omavahelises arveteklaarimises. «Millised sündmused konkreetselt nii raske kuriteo ja noore inimese surmani viisid, selgitame täpsemalt kriminaalmenetluses,» sõnas Vosman.

Sündmuskohal menetlust juhtinud prokuröri Maarja-Liisa Sari sõnul tegi olukorra väga traagiliseks asjaolu, et noor inimene oli tapetud julmalt, põletades ta surnuks omaenese kodus. «Õiguslikult on tegemist mõrvaga eriti piinaval ja üldohtlikul viisil,» täpsustas Sari. 

Kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 114 ehk mõrva käsitleva paragrahvi alusel teeb Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus, uurimist juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles