Keskerakonna katuserahast sai Tartus enim Maarja kirik

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Maarja kirikut taastava sihtasutuse juht Silvia Leiaru ja koguduse liikmed, kes eile seadsid kiriku trepile jõulu­sõime, on tänulikud iga annetuse eest, mis aitab kirikut uuesti üles ehitada.
Maarja kirikut taastava sihtasutuse juht Silvia Leiaru ja koguduse liikmed, kes eile seadsid kiriku trepile jõulu­sõime, on tänulikud iga annetuse eest, mis aitab kirikut uuesti üles ehitada. Foto: Sille Annuk

Riigikogu piirkondliku arengu toetust ehk katuseraha on järgmise aasta riigieelarves 4,2 miljonit eurot. Sellest laekub Jõgeva- ja Tartumaa mittetulundusühingutele ja seltsidele 385 000 eurot. Peaministripartelt Keskerakonnalt jõuab siia piirkonda 98 000 eurot, millest 8000 eurot läheb Tartu Maarja kiriku torni taastamiseks.

Maarja kirik on ka varem katuseraha saanud, sel korral tuli toetuse nõutamise initsiatiiv kirikut taastava sihtasutuse nõukogult, ütles sihtasutuse Tartu Maarja Kirik juht Silvia Leiaru.

Mõne nädala eest kirjutas ta kõigile riigikogu fraktsioonidele kirja, et ootab saadikuid kaasa mõtlema kiriku torni taastamisele. «Ma ei tea, kas otsus toetusraha anda oli juba enne minu kirja tehtud või ei,» sõnas Leiaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles