Andurid andsid kahel korral märku liiga vara suletud siibritest

Tartu Postimees
Copy
Päästjad said väljakutse Otepää valda. Foto on illustratiivne.
Päästjad said väljakutse Otepää valda. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Eile said Lõuna päästekeskuse päästjad kaks väljakutset liiga vara suletud ahjusiibrite tõttu. Tubadesse imbuvast suitsust ja vingugaasist andsid mõlemal korral märku andurid.

Eile natuke enne kella 14 teatati, et Elvas Pargi tänaval on ühest majast kuulda suitsuanduri helisignaali. Päästjad sisenesid ruumidesse jõuga ja selgus, et suletud siibriga pliidi alla põles puitbrikett, millest imbus ruumidesse vingugaasi ja suitsu. Siiber avati ja ruumid tuulutati. Kohale kutsuti elamu omanik, kellele selgitati, et siibrit ei tohi liiga vara sulgeda ega kütmise ajal kodust lahkuda.

Mõni minut enne kella 16 andis vinguandur Tartus J. Kuperjanovi tänaval märku liiga vara suletud ahjusiibrist. Päästjad tuulutasid ruumid ja seadsid anduri uuesti töökorda. Koju saabunud mehele selgitati samuti, et liiga vara ei tohi siibrit sulgeda, sest ruumidesse imbub mürgine ja eluohtlik vingugaas.

Möödunud aastal suri vingugaasimürgistusse Eestis üheksa inimest, neist kolm olid lapsed. Vingugaasimürgistusega pöördus ise või viidi arsti juurde 228 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles