Pildid: Lina tänava nakkushaigla korterite aeg saab otsa, elanikud kolivad nädala lõpuks välja (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Novembri viimasel päeval ehk sel laupäeval lõppevad Lina tänaval endise nakkushaigla kvartalis elavate inimeste üürilepingud ning mõne aja pärast majad lammutatakse. Osa Lina 8 üürnikest on iseseisvalt omale uue elupaiga leidnud, kuid osa neist peab leppima elukohaga linna sotsiaalmajas

Elamistingimused Lina 8 majas on kõike muud kui rahuldavad, majas on küll olemas vesi ja elekter, kuid koridoris heljub läppunud hais, mis on segu mustusest, roiskuvast toidust ning põrandasse imbunud kehavedelikest. Pikas koridoris on ühiskäimla ja pesuruum ning kaks ahju, seintel sibavad prussakad.

Sealsed elanikud tingimuste üle aga ei kurda. Üks hallipäine käreda häälega mees, käes pisike märkmik ja nutitelefon, sõnas möödaminnes, et tal on kõik linna sotsiaaltöötajatega läbi räägitud ning lageda taeva alla ei jää. Teine Lina 8 elanik Mart Eller sõnas, et kolib nädala lõpul Lubja tänavale sotsiaalmajja. «Ega selles kolimises midagi postiviiset pole, aga tuleb leppida,» sõnas Eller. Praegu elab Lina 8 majas kaheksa inimest.

Kõikide Lina 8 elanikega on suhelnud ka Tartu linnavalitsuse sotsiaaltöötajad. Neli selle maja elanikku vajasid linnalt tuge uue elamispinna leidmiseks ning nüüdseks on ajutised lahendused neile ka leitud.

Lina 8 kõrval asuvas Lina 4 majast on juba vesi ja küte välja lülitatud. Sealsed üürnikud said majas olla samuti novembri lõpuni, kuid kõik selle maja seitse üürnikku kolisid välja juba varem.

Lina tänava kvartali majadesse tuleb lähiaastail ligi 60 kodu. Kõige rohkem kortereid tuleb Lina 6 asuva vana haigla peahoone asemele kerkivasse elamusse. Lina tänava kvartalit arendab OÜ Aurorette ning Lina 6 majale on juba saadud ka ehitusluba. Kvartali ülejäänud majade lammutus- ja ehituslubade taotlused on ülevaatamisel.


 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles