Reedel saab Tartus tasuta õigusabi (1)

Tartu Postimees
Copy
Tasuta õigusabi saanu.
Tasuta õigusabi saanu. Foto: Margus Ansu

Eesti juristide liit ja Tartu linn pakuvad reedel kell 10–14 tasuta õigusnõustamist. Õigusapteek avatakse Oskar Lutsu nimelises linnaraamatukogus aadressil Kompanii 3/5 neljanda korruse saalis. 

Õigusapteegis saab tasuta õigusabi notaritoimingute, pärimisõiguse, perekonnaõiguse, lastele elatisraha, elatisabi, töölepingu seaduse, täitemenetluse, era- ja juriidiliste isikute pankrotimenetluse, kohtusse pöördumise, hagiavaldustele esitatavate nõuete, maksekäsukiirmenetluse, kohalike omavalitsuse ja riigiasutusega suhtlemise ja dokumentide vormistamise, tarbijakaitse ja sinna esitatavate kaebuste lahendamise, korteriühistu, lepingu- ning võlaõiguse alal.

Tasuta õigusabi jagavad kvalifitseeritud spetsialistid, kelle hulka kuuluvad vandeadvokaadid ja notarid (Triin Tein), täitemenetlus ja võlad (Oksana Kutšmei ja Vambola Olli), korteriühistute õigusnõunik (Urmas Mardi), kohtusse pöördumine ja lepinguõigus (Ülle Koppel, Vambola Olli), perekonnaõiguse õigusnõunik (Krista Paal), töölepingualane õigusnõunik (Piret Muinast), tarbijakaitse nõukogu liikmed (Enn Tonka, Helina Itter) ja kohaliku omavalitsuse jurist (Külli Kaldvee).

Õigusapteegi õigusnõustajad annavad õigusabi eesti ja vene keeles. Kaasa võtta nõustamiseks vajalikud dokumendid.

Kõikidele asjahuvilistele ja abivajajatele on tagatud vaba sissepääs ja eelregistreerima ei pea. Abivajajaid teenindatakse elavas järjekorras. Majas on lift ja ligipääs liikumispuudega inimestele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles