Pahur Karoliina kaalub, kas pugeda põhku või ei

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tusane ja ilmast ilma uniselt haigutav Elistvere loomapargi karu Karoliina alustas aedikusse viidud põhust küll pesa ehitamist, kuid pole kindel, et ta pikema taliuinaku teeb, sest Karoliinat on aastaid vaevanud unetus.
Tusane ja ilmast ilma uniselt haigutav Elistvere loomapargi karu Karoliina alustas aedikusse viidud põhust küll pesa ehitamist, kuid pole kindel, et ta pikema taliuinaku teeb, sest Karoliinat on aastaid vaevanud unetus. Foto: Margus Ansu

Elistvere loomapargi karu Karoliina tatsab ikka unise ja pahurana ringi, kuigi talitajad on talle aedikusse viinud põhku, millest mõmmik saaks pesa ehitada. Esmaspäeval haigutas 21-aastane Karoliina fotograafi nähes küll suure suuga, kuid õigest ajast hoolimata on ta unetu.

Viimase 11 aasta jooksul pole end külastajate ehmatamisega lõbustav Karoliina erinevalt vabadest mesikäppadest taliuinakut teinud, mõnel talvel on ta küll aedikusse toodud kuuskede varjus nädalakese tukkunud, aga ei enamat.

Asjatundjad räägivad, et see ei ole talle kahjulik, märkis riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Elistvere loomapargi teabejuht Elle Mäerand (pildil). «Külastajadki on õnnelikumad, kui karu talvel ringi liigub,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles