Tiigi tänava büroohoone ehitusega läheb veel aega

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tiigi ja Vaksali tänava nurgal asuvale Tiigi 67 kinnistule on kavandatud neli hoonet, kuhu tulevad nii äri- kui ka eluruumid.
Tiigi ja Vaksali tänava nurgal asuvale Tiigi 67 kinnistule on kavandatud neli hoonet, kuhu tulevad nii äri- kui ka eluruumid. Foto: 3+1 arhitektid

Autojuhid saavad Tartus juba mitu head aastat tasuta parkida Vaksali ja Tiigi tänava nurgal kruusakattega kinnistul Tiigi 67, kuhu arendaja OÜ Tiigi Invest kavandab neljast majast koosnevat kompleksi. Nüüd on see kava muutunud selgemaks, tasuta parkla kaob mõne aasta pärast.

Tiigi 67 kinnistule kavandatud hoonetesse tulevad elu- ja äriruumid. Enne nende ehitamist on vaja kehtestada detailplaneering, töö selle kallal on käinud 2015. aastast. Sel nädalal kestavad Tiigi 67 detailplaneeringu avalikud arutelud.

Tiigi Investi esindaja Toomas Türn sõnas, et viimastel aastatel pole suurt midagi muutunud. «Kuigi linnaga on koostöö väga hea, on detailplaneeringu kehtestamisega läinud oodatust kaugem,» selgitas ta. Türn lisas, et projektimuudatustest ja ehitamisest saab rääkida alles siis, kui detailplaneering on kehtestatud.

Tartu abilinnapea Reno Laidre ütles, et linna poolt ei ole detailplaneeringu suhtes olnud midagi teistmoodi kui tavaliselt. «Ilmselt ei ole ka kinnistu omanikul projektiga nii kiire olnud ja seetõttu ongi aega kaua läinud,» märkis ta.

Et detailplaneeringu kehtestamine võtab aega, sõlmis Tartu linnavalitsus parkimishäda leevendamiseks Tiigi 67 kinnistu omanikuga 2016. aastal rendilepingu, tänu millele on autojuhid saanud sel maalapil tasuta parkida. Iga kuu maksab linn kinnistu omanikule renti 300 eurot. Lepingut on igal aastal pikendatud ja ka 2020. aasta kohta käivad läbirääkimised.

Tiigi Invest ostis kõnealuse ligi hektari suuruse kinnistu enampakkumiselt 2010. aastal 3 755 555 krooni ehk ligi 240 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles