Politsei kontrollib ja jagab helkureid

Tartu Postimees
Copy
Politseinik eelmise aasta helkurkõnnil kinnitamas helkurit jalakäijale, kellel see puudus.
Politseinik eelmise aasta helkurkõnnil kinnitamas helkurit jalakäijale, kellel see puudus. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänasel kodanikupäeva korraldavad abipolitseinikud ühes politseinike ja teiste organisatsioonidega üle kogu Eesti aktsiooni «Helkuriga sõbraks». Kohalikud elanikud on oodatud helkurkõnnile ehk tulema appi jagama helkureid neile, kel seda pole. 

Politsei- ja Piirivalveameti politseileitnant Leena Pukk ütles, et igal sügisel sagenevad pimeda aja saabumisega õnnetused, kus ohtu satuvad kergliiklejad, eeskätt just jalakäijad. «Kuigi paljud liiklejad mõistavad helkuri kasu ning on selle oma riietele kinnitanud, jagub siin-seal endiselt ka neid, kes helkiva elupäästja taskupõhja jätnud või seda lihtsalt vajalikuks ei pea,» ütles Pukk. «Samas jääb pimedal teel jalakäija autojuhile sageli märkamatuks ning näha on vaid inimese küljes rippuv helkur, mis on jalakäija parim kaitse enda nähtavaks tegemisel,“ lisas ta.

Tartus ja selle ümbruses jagatakse helkureid kell 16 Lähte noortekeskuse juures, kell 17 Tartu politseimaja, Tartu kohtumaja, Ihaste mänguplatsi, Luunja Kultuurimaja, Alatskivi noortekeskus, Elva politseimaja, Tartu vallamaja, Kavastu keskuse, Maarja-Magdaleema A ja O kaupluse juures ja kell 18 Tabivere kultuurimaja ees.

Helkureid jagatakse täna 110 paigas üle Eesti ja üritus toimub kuuendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles