Sidesõlme direktor heitis enne lammutajaid oma kabinetile viimase pilgu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
1980. aastatel Tartu side­sõlme juhtinud Jaak Üprus heitis neljapäeval viimase pilgu oma vanale kabinetile, mille seintele oli ta lasknud paigaldada puitplaadid.
1980. aastatel Tartu side­sõlme juhtinud Jaak Üprus heitis neljapäeval viimase pilgu oma vanale kabinetile, mille seintele oli ta lasknud paigaldada puitplaadid. Foto: Sille Annuk

Tartu südalinnas Laia ja Rüütli tänava nurgal sidesõlme ja telegraafina tuntud suurtes majades algas mõne nädala eest lammutamisega suur ehitus, 2021. aasta kevadeks valmib seal üle saja väikese korteri ehk lofti. 

Läinud neljapäeval kutsus hoonete uus omanik ja arendaja Scandium Kinnisvara endisse sidesõlme mõnikümmend külalist, et meenutada minevikku ja tutvustada tulevikku. Koosviibimisest võttis osa ka nende majade kunagine peremees, 1980. aastate keskel sidesõlme ning 1990. aastate lõpuni seal Eesti Telefoni teleteenuseid juhtinud Jaak Üprus (78).

Tema ikka veel klantsiva parketiga kabinet oli neljandal, bürokraatide korrusel saali kõrval. «Need puidust plaadid lasin ise siia panna,» sõnas Üprus oma vanas kabinetis seinal sõrmenukiga vastu mahagoni toonis puitpaneele koputades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles