Prügikastide sarisüütaja pistis tule otsa kolmele konteinerile

Tartu Postimees
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Ööl vastu tänast kella kolme paiku sai häirekeskus teate, et Tartus Võru tänaval pubi juures põleb prügikonteiner. Mõne aja möödudes saabus järgmine teade, et samal tänaval umbes 500 meetri kaugusel põleb samuti prügikonteiner suure leegiga. 

Päästjad jõudsid sündmuskohale mõne minutiga, kuid siis oli tuld võtnud juba ka konteineri taga olev puitaed. Tuli õnnestus siiski kiirelt kustutada.

Lisaks avastas patrull, et sellest kohast omakorda umbes saja meetri kaugusel Jalaka tänaval järgmise kaupluse juures põleb veel üks prügikast, millele on ohtlikult lähedal sõiduauto. Patrull summutas leegid käsikustutiga ning sõiduk kahjustada ei saanud.

Kümmekonna minuti pärast pidas politsei Alasi tänaval kinni 35-aastase mehe, keda kahtlustatakse prügikastide süütamises. Mehe isiku tuvastamisel ja tausta kontrollimisel ilmnes, et tänavu kevadel peeti mees kinni põhjusel, et ta süütas kesklinnas samamoodi mitu prügikasti ja tekitas varakahju. Väärteomenetluses mõisteti talle toona karistuseks rahatrahv.

Kuna mees oli joobes, toimetati ta esialgu kainenema. Öiste põlengutega tekitatud kahju ja muud üksikasjad selgitatakse edasises uurimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles