Ettevõtlikud noored kutsuvad häid inimesi vähekindlustatud perede lastele jõulupakke tegema

Tartu Postimees
Copy
Nagu kord ja kohus, oli 2018. aasta Tartu linna vähekindlustatud perede jõulupeol heategijate abil soetatud kingitusi üle andmas jõuluvana isiklikult.
Nagu kord ja kohus, oli 2018. aasta Tartu linna vähekindlustatud perede jõulupeol heategijate abil soetatud kingitusi üle andmas jõuluvana isiklikult. Foto: Väino Pool

Nagu mitmel varasemal aastal, korraldab Eesti ettevõtlike noorte koda JCI ka tänavu heategevuslikku Jõulupuu projekti, millega kogutakse kokku vähekindlustatud peredes kasvavate laste jõulusoovid ning püütakse need heade koostööpartnerite abiga ellu viia.

Projektis osalemiseks tuleb heategijatel valida projekti kodulehelt lapse kingisoov, vastavalt kirjutatule kingitus osta, see pakkida ning viia kogumispunkti lähimas Juku mänguasjakeskuses.

Jõulupuu projekti üle-eestilise koordinaatori Maiki Linderi sõnul korraldatakse heategevuslikku pühadeaktsiooni juba 12. korda ning aja jooksul on ettevõtmisega ühinenud terve rida abistajaid, kes teevad kinke igal aastal. mõned head inimesed teevad alati kingituse isegi rohkem kui ühele lapsele.

«Motivatsiooni osalemiseks on leitud mitmesugustest põhjustest. Nii näiteks on osalejate hulgas lapsevanemaid, kelle enda lapsed on juba suureks sirgunud. On ka kollektiive, kes otsustavad omavahel loosipakkide jagamise asemel läkitada kingitused hoopis Jõulupuu projekti lastele. On ka vanemaid, kes valivad koos oma lastega jõulupuult kellegi soovi ning ostavad ja pakivad kingi selleks, et näidata head eeskuju,» rääkis Linder.

Neil, kes soovivad osaleda, kuid ei leia aega, et minna ise kingitust ostma, on võimalik teha annetus ja volitada JCI vabatahtlikke soovitud pakki õigesse kohta toimetama.

JCI Jõulupuu projekti korraldatakse tänavu kaheksas piirkonnas. Kui Tallinnas, Tartus, Paides, Türil, Rakveres, Viljandis, siis Võrus ja Setumaal ollakse kohal esmakordselt.

Koostöös kohalike omavalitsustega on praeguseks kokku kogutud ligi tuhande lapse soovid, mida saab vaadata veebilehelt jci.ee/joulupuu. Huvilised on teretulnud lisainfot küsima aadressilt maiki.linder@jci.ee või telefonilt 5122789.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles