Pildid ja video: Lastefond tähistab sünnipäeva 11 tundi kestva klaverimaratoniga

Tartu Postimees
Copy

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond tähistab laupäeval oma sünnipäeva üheteistkümne tunni pikkuse klaverimaratoniga «Oranž november». Klaverimaraton leiab aset Tartus Lõunakeskuses ning helilooja ja pianist Andranik Kechek musitseerib pidupäeva puhul kogu keskuse lahtioleku aja.

Klaverimaraton algas kell 10 ning lõpeb kell 21 kaubanduskeskuse uste sulgemisega. Armeeniast pärit Andranik Kechek mängib 11 tunni jooksul eri maade muusikat ning lisaks tuleb esitlusele autorikava «Oranž november», mille mõned lood on kirjutatud spetsiaalselt klaverimaratoniks.

Kecheki jaoks on «Oranž november» väga oluline ja ainulaadne sündmus, tõeline väljakutse, iseenda ületamine ja samas muusikapidu ning imeilus kõrghetk, mis kestma jääb. «Olen küsinud mitmetelt inimestelt «Mis värvi on november?» ning olen vastuseks saanud «pime, hall, tume, värvitu, märg». Minu lapsepõlves oli november teistsugune, looduses oli palju oranži – hurmaad, mandariinid ja apelsinid. Huvitav kokkusattumus on see, et kui pakkusin sündmuse pealkirja välja, selgus, et oranž ongi lastefondi põhivärv. Mul on suur au teha klaverimaratoni koos lastefondiga ja aidata lapsi, kes vajavad väga abi.»

Lastefond asutati 14. novembril 2000. aastal ning oranž värv on üks fondi tunnusvärve. Sünnipäevapeol on võimalik kõigil soovijatel teha kingitus kõige nõrgematele ehk toetada annetusega raskelt haigete laste ravitingimuste parandamist.

Lastefondi tegevjuht Kadri Org rääkis, kuidas heategevusliku klaverimaratoni idee sündis. «Andranik Kechek võttis seoses klaverimaratoni ideega lastefondiga ühendust selle suve algul, mil palusime heade inimeste abi pisikese Annabeli ravi toetuseks. Annabeli raviks vajamineva summa kokkusaamine oli äärmiselt ajakriitiline ning sündmuse korraldamiseks siis aega ei jagunud. Otsustasime siduda heategevusliku sündmuse lastefondi sünnipäevaga, et heade annetajate abi jõuaks teistegi haigete lasteni, kelle pered on ravikulude katmisel lastefondilt abi palunud.»

Lastefondi sünnipäeva puhul peetav klaverimaraton on järjekorras kolmas. Esimene oli samuti heategevuslik ning toimus 2015. aastal Solarise keskuses suurperede toetuseks. Teise klaverimaratoniga avati 2018. aastal Pärnu uus bussijaam.

Tänasel lastefondi sünnipäeval tegid fondile annetuse ka talendivõistluse Tartu's Got Talent korraldajad ja selle tänavune võitja Lizette Sibul, kes annetas fondile piletituluna saadud 303 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles