Alampalga tõus kiirendab lasteaiatasu kallinemist Tartus

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Nüüd Tartu linna, enne Tähtvere valla Ilmatsalu lasteaias Lepatriinu on kohatasu järgmisel aastal 64 eurot ja 80 senti kuus, sest linn ei ühtlusta hinda ühe ropsuga, seal on tuleva aasta kohatasu 12 protsenti tänavusest alampalgast.
Nüüd Tartu linna, enne Tähtvere valla Ilmatsalu lasteaias Lepatriinu on kohatasu järgmisel aastal 64 eurot ja 80 senti kuus, sest linn ei ühtlusta hinda ühe ropsuga, seal on tuleva aasta kohatasu 12 protsenti tänavusest alampalgast. Foto: Kristjan Teedema

Alampalga tõus tuleval aastal 584 eurole, nagu ametiühingud ja tööandjad on kokku leppinud, tähendab praeguse arvutusmudeli kehtima jäädes, et ületuleval aastal on Tartus lasteaia kohatasu 87 eurot ja 60 senti. Varem on lähtutud kõigis prognoosides alampalga tasemest 580, mis teeks kohatasuks 87 eurot.

Tartus arvutatakse lasteaia kohatasu volikogu otsuse kohaselt eelneva aasta alampalgast ja on sellest 15 protsenti. Seega tähendab tänavuse aasta 540-eurone alampalk, et järgmisel aastal on kohatasu 81 eurot. Selle aasta 75-eurone kohatasu on arvutatud mulluse 500-eurose alampalga alusel.

Ühtki eelnõu pole

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles