Lühis jättis ligi kolm tuhat Annelinna elanikku pimedusse

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Elektrikatkestus jättis kolmapäeva õhtul Annelinnas kortermajade elanikud pimedusse.
Elektrikatkestus jättis kolmapäeva õhtul Annelinnas kortermajade elanikud pimedusse. Foto: Lugeja foto

Tartus Annelinna mitmes kortermajas, kiirtoidurestoranis Hesburger ja ka spordiklubis Impulss kadus kolmapäeva õhtul pärast kella üheksat elekter.

Pimedusse mattus ka Anne tänaval asuv Maxima kauplus. Annelinlane andis kolmapäeval teada, et elektrita jäid vähemalt neli viiekorruselist ja kaks üheksakorruselist kortermaja Anne tänaval ja Kalda teel.

Remont käib

Pilkane pimedus valitses ka Anne tänava ja Sõpruse puiestee ristmikul, kus ei töötanud foorid ega tänavavalgustus, ainult Omniva pakiautomaadil helendas avariivalgus.

Elekter kadus Annelinnas kolmapäeval kell 21.11 maakaablirikke tõttu, vooluta jäid 2937 klienti, teatas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Peeter Pokkinen. Tehnikud taastasid elektriühenduse võrku järk-järgult ümber juhtides ja viimased kliendid said elektri tagasi kell 22.12. Elektrikatkestus kestis seega kuni tund aega.

Maakaablirike sai alguse linnast mõne kilomeetri kauguselt, ütles Elektrilevi kommunikatsioonijuht Peeter Liik.

«Rikkeline maakaablilõik kaevatakse maa seest välja ja parandatakse, võrgu ümberjuhtimise abil on remonditööde ajal kõikide klientide elektrivarustus tagatud,» ütles Pokkinen.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Peeter Liik lisas peaspetsialisti selgitustele, et maakaablirike sai alguse linnast mõne kilomeetri kauguselt. «Kaablis tekkis lühis ja see jooksis edasi, kuni ühes kohas andis maakaabel järele. Täpsemad rikke põhjused selguvad siis, kui parandustööd on lõpule viidud,» sõnas ta.

Spordiklubi Impulss Tartu juht Kaspar Engelbrecht ütles, et nende majas kestis elektrikatkestus ligi pool tundi ning see võis mõjuda ujula ventilatsioonisüsteemile, mis pärast katkestust enam tööle ei hakanud. «Praegu ei saa ujulat kasutada, aga püüame süsteemi võimalikult kiiresti korda saada,» rääkis Engelbrecht.

​Kahju ei tekkinud

Anne tänaval asuvast Maxima toidupoest kadus kolmapäeva õhtul samuti elekter. Maxima meediajuhi Regina Salmu sõnul kestis katkestus kuni kümme minutit ning elektri lühiajaline puudumine tavapärast tööd ei häirinud. Külmikute pärast muret ei tekkinud.

Lühiajalised elektrikatkestused ei mõjuta kaupluse külmkappide tööd. «Kui elektrikatkestus venib tunni pikkuseks, hakkame külmaseadmetes kontrollima toodete temperatuuri vastavust säilitamisnõuetele ja seda teeme iga poole tunni tagant,» ütles Salmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles