Ahhaa läheb teaduse tuumani välja

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Ahhaa juhataja Andres Juur keerutas eile uuel näitusel inimgüroskoopi, kus oli koha sisse võtnud füüsikatudeng Dagmar Läänemets. See eksponaat saab ilmselt väga menukaks, kuigi neile, kel kalduvust merehaigusele, see väga hästi ei sobi.
Ahhaa juhataja Andres Juur keerutas eile uuel näitusel inimgüroskoopi, kus oli koha sisse võtnud füüsikatudeng Dagmar Läänemets. See eksponaat saab ilmselt väga menukaks, kuigi neile, kel kalduvust merehaigusele, see väga hästi ei sobi. Foto: Sille Annuk

Kumb on suurem ponnistus: kas leedlambi või Moskvitši esitule põlema saamine? Mis tunne on viibida igas suunas keerlevas inimgüroskoobis? Kui palju oleks võimalik elektrit toota, kui joosta oravana suure ratta sees? Need on vaid mõned küsimused, millele vastuse leidmiseks tasub alates homsest sammud seada Ahhaa teaduskeskusesse.

Vastuseid annab Ahhaa uus näitus «Ahhaa, teaduse tuum», mis koosneb kahest osast. Et järgmise aasta märtsis saab Eestist Euroopa tuumauuringute keskuse (CERN) liige, keskendub üks osa CERNile ja seal asuvale maailma suurimale masinale, 27-kilomeetrise ringina maa all paiknevale suurele osakeste põrgutile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles