Ohtlikud mängud. Noored viskasid torusiilipommi kortermaja rõdule

Tartu Postimees
Copy
Eile viskasid noored Tartumaal Puhjas korrusmaja rõdule torusiilipommi. Keegi viga ei saanud.
Eile viskasid noored Tartumaal Puhjas korrusmaja rõdule torusiilipommi. Keegi viga ei saanud. Foto: Lõuna prefektuur

Sel aastal on politsei saanud kümmekond teadet sellest, et noorukid mängivad ohtlike torusiilipommidega. Ka eile laekus politseile teade Tartumaalt Puhjast, kus toas olija kuulis pauku ja avastas rõdult sinna äsja visatud torusiilipommi. 

Keegi vahejuhtumis viga ei saanud ja noorukitega tegeleb edasi noorsoopolitsei.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles, et küll on pommitatud koolimajade juures, mänguväljakul, ehitusplatsidel, parkides ja parklas autode vahel. «Eilne õnnelik juhtum ei muuda asjaolu, et noorukid jätsid lõbujanus tähelepanuta, kui tõsist kahju selline tegevus võib kaasa tuua. Lisaks on noored nüüd politsei huviorbiidis,» sõnas Virk.

Ta tõdes, et isemeisterdatud torusiilipommi ohuala on vähemalt 25 meetrit ning kui plahvatus ei põhjusta parasjagu kellelegi põletushaavu, nägemise kaotust või ei pea selle tõttu kellelgi jäset amputeerima, võib söövitav aine ka hiljem kokkupuutel nahaga ränki tervisekahjustusi tekitada.

Politsei soovitab lapsevanematel hoida laste tegemitsel pilk peal, seda eriti juhul, kui majapidamisest «kaob» kodukeemiat ja näiteks ka fooliumi. Noortele tasub selgitada ohte ning pakkuda lapsele turvalisi võimalusi, kuidas väljaspool keemiatundi end selles vallas välja elada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles